Koupit nebo pronajmout?
Nemovitost
Lokalita

Mám ráda život, příběhy lidí i domů a díky tomu jsem se v roce 2007 dala na cestu realitní činnosti.

Měla jsem možnost během svého života poznat bydlení v nájmu, bytě, mohla jsem pobývat na chatě v přírodě. Později hledání domu a po několika nešťastných zkušenostech raději najít pozemek na stavbu domu. Zažít to očekávání, od projektování, hledání spolehlivé stavební firmy, po všechny ty práce kolem, až nastěhování  a  zvelebování  okolí domu se sázením stromů a budování zahrady.

Tyto zkušenosti mě přivedly k  povolání, které je mým koníčkem. Díky své práci jsem mohla poznat spoustu báječných lidí, kterým jsem pomohla při prodeji, tak i při koupi nemovitostí.

 Mám radost, když se setkám s mladými lidmi, kteří kupují byt, nejprve jen pro sebe, pak se jim narodí děti a potřebují buď větší, nebo rovnou dům, budují si svůj domov podle možností a momentální situace.

Někdy se život zamotá a lidé se rozejdou a je třeba řešit vypořádání závazků, prodej domova, aby mohl jít každý svým směrem, svou cestou. I v tomto případě jsem jim oporou a prostředníkem k domluvě. Život jde dál.

Obdivuji staré domy, když nějaký objevím, snažím se mu pomoct. Bývají zanedbané, prázdné a bez života. Majitelé nevědí, co s nimi, nemají prostředky ani sílu k tomu, zvelebit je. Pak je tento majetek opravdovou zátěží. Bývají to rodové zátěže vazeb na majetku, domy jsou plné starých věcí. Pro majitele je nemožné něco změnit, vazby na majetek jsou tak silné, že není v jejich moci zbavit se jich a dát šanci jiným lidem znovu vdechnout život a obnovit zašlou krásu. Než dojde k rozhodnutí majitele překonat tyto vazby, dozvídám se příběhy rodin, mám možnost pomoct a poradit jak vyklidit a očistit dům od minulých časů. Je to vlastně takové osvobození se od minulosti s tím, že je možné posunout se ke svému životu a neohlížet se za minulostí. Když pak vidím, jak se dům proměňuje v péči nového vlastníka, zažívám vlnu okouzlení a řeknu si – stálo to za to.

Zvláštní kategorií v oblasti nemovitostí jsou pronájmy. Přijímáte do svého majetku nájemníky a nechcete se dostat do problémů a konfliktů. Chcete pronajmout svůj byt, dům či komerční nemovitost za účelem toho, aby vám řádně chodily dohodnuté platby. Já selektuji, můžu doporučit, ale rozhodnutí nechávám na majitelích.

Není mým cílem mít v nabídce větší množství nabídek, protože bych se jim nemohla věnovat s náležitou péčí a pozorností. Nákup, prodej ale i nájem nemovitosti beru za zásadní přelom v našich životech a je třeba vše řádně promyslet a vyvarovat se ukvapených rozhodnutí.

Sečteno a podtrženo, má práce mě stále baví a je mým potěšením pomáhat lidem a dělat si z mých klientů přátele. Použiji slova jednoho mého kupujícího. Když bylo opravdu obtížné nashromáždit finance na koupi nemovitosti z mé nabídky, pronesl  toto moudro – Kde je vůle, tam je cesta.

Děkuji za Vás, moji milí klienti. S úctou Věra Daňková.

    Vytvořit poptávku

    • Byty
    • Domy
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Ostatní

    Upřesnit

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci

    Vyhledat vhodné nemovitosti

    • Byty
    • Domy
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky

    Upřesnit

    Vyhledat fulltextově

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci