Koupit nebo pronajmout?
Nemovitost
Lokalita

Daňková reality reality s příběhem

Čištění nemovitostí.

Je vám jedno, v jakém prostředí bydlíte? Jak komu, to je jisté, ale ze své zkušenosti soudím, že jsme my lidé stále citlivější na všechno kolem nás. Přišla mi na prohlídku domu mladá paní a už ve dveřích hlásila, že koupit nemůže, že cítí že je nedaleko elektrické vedení vysokého napětí a že jí to nedělá dobře.  Tady vůbec nešlo o cenu, peněz jako šupek a nenajdete klid. U dalšího domu si zájemci pozvali odborníka až z Brna, aby jim dům prohlédl a posoudil. Byl tam skoro dvě hodiny, používal všelijaké přístroje a měřil, vysvětloval, zapisoval. Byl schopný zjistit sílu vodního pramene, hloubku studny i kvalitu vody. V kuchyni poměřil a poradil ohledně spotřebičů, prošel místnosti a doporučil, jak rozestavit nábytek. Tady jsme s domem prošli na výbornou, jen jsme nedohodli cenu. Kupující měli strop možností a majitel nechtěl jít níž, i když už jsme byli hodně blízko.

 Před léty jsem objevila zchátralý a smutný dům. Jen tak jsem zašla do boční uličky. Dům s duší, jak říkám. Byl v havarijním stavu. V oknech igelity, při dešti voda stékala po zdích. Zahrada jak v pohádce o Šípkové Růžence. Od sousedů jsem vyprosila telefonní číslo na paní majitelku. Trvalo mě asi půl roku, než jsem paní přesvědčila, že pokud neprodá, dům spadne. Byl léta neobývaný, a vrchovatě plný starých věcí. Dalšího půl roku trvalo, než bylo možné vyklizený dům nafotit a dát do inzerce. A přece nebylo možné dům prodat. Až po zásahu odborníka na negativní energie to dobře dopadlo. Dům se probouzí k novému životu a bude dělat novým majitelům radost.

Pro prodej je nutné nemovitost vyklidit, očistit od nánosů minulosti a samozřejmě určit reálnou cenu. Udivují mě majitelé, kteří se nechtějí pohnout, nic pro prodej neudělají a chtějí tak nehoráznou cenu, že nemá smysl brát nemovitost do nabídky. Neuvědomují si, že takové nemovitosti koupí jedině dravci, obvykle z hotovostí a za co nejnižší cenu. Ti jsou schopni vyklidit, přebudovat a pak prodat. Je to jejich práce a musí tam mít zisk, jinak by do toho nešli.

Mám kolem sebe lidi, kteří jsou schopni pomoct jak s vyklizením a očištěním nemovitostí a prodat slušně k oboustranné spokojenosti. Já doladím právní vady, úřady a je to.

Pořád mě má práce baví.

 

    Vytvořit poptávku

    • Byty
    • Domy
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Ostatní

    Upřesnit

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci

    Vyhledat vhodné nemovitosti

    • Byty
    • Domy
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky

    Upřesnit

    Vyhledat fulltextově

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci